Presentatie schetsontwerpen 1e nieuwbouwprojecten
de Dreven

Op dinsdag 27 juni vertelden buurtbewoners ons wat ze van de schetsontwerpen van de eerste nieuwbouwprojecten in de Dreven vonden. Het gaat om projecten Dreven 1B & 1C, gelegen aan de Dorpersdreef, Gravendreef, Baljuwdreef en Schependreef. Architecten vertelden over het ontwerp en welke ideeën en wensen van bewoners hierin zijn meegenomen. We lieten ze de eerste plannen zien voor de openbare ruimte. Ecologen gingen met bewoners in gesprek over natuur in de wijk en bewoners konden al hun vragen stellen.

 

Wat u belangrijk vindt

Tijdens de bijeenkomst op 23 februari 2023 maakten buurtbewoners kennis met de architecten. Buurtbewoners vertelden wat ze belangrijk vinden. Bij het maken van het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen zoals: 

  • Een energiezuinige, geïsoleerde en geluidsdichte woning 
  • De woonkamer aan de straatkant
  • De wasmachine in de berging
  • Voldoende plekken in de fietsenberging 
  • Het trappenhuis binnen in het gebouw 
  • Woningen die geschikt zijn voor senioren 

 

Indeling van de woning 

De nieuwbouwwoningen zijn iets kleiner dan de huidige woningen, maar de ruimte wordt ook slimmer gebruikt. Zo maken we comfortabele woningen, kunnen we betaalbare woningen bouwen en hebben we ruimte om meer woningen te bouwen. In de maisonnettes (dubbele woningen) komt een dichte keuken. 

 

Planning

De reacties van de bewoners nemen de architecten mee in de uitwerking van de ontwerpen. Eind dit jaar verwachten wij de aangepaste ontwerpen aan u te laten zien. Dat is het voorlopige ontwerp.